Du er her:

Ind i det ukendte!

Ind i det ukendte er temaet for KK44 festivalen 2018. Fra vi bliver født, er vi på vej ind i det ukendte. Vi aner ikke, hvad der ligger forude af udfordringer, glæder og sorger. Og til allersidst skal vi møde døden uden at ane, hvad der gemmer sig bag den, om noget? I årets festival kan vi møde det ukendte i mange former, og det som er kendt for nogen, vil være totalt ukendt for andre.

Festivalkataloget vil være på gaden fra fredag den 28. september. Fra den dag vil det også være at læse på festivalens hjemmeside: www.kk44festival.dk.

I Gødvad Sogn indbyder vi til et interessant foredrag om "Guds sved" ved sognepræst Poul Joachim Stender. Det er tirsdag d. 30. oktober kl. 19.30. Læs mere i kalenderen.

Udstillingen Beyond the Body på KunstCentret Silkeborg Bad har fokus på døden og den forgængelige krop og ikke mindst på relationen til vore afdøde. I festivalugen vil der være nyskabte ritualer på Vestre Kirkegård, hvor alle kan komme og mindes deres døde. Samme dag er der seminar om Dødens Mysterium.
Døden kan sætte livet i perspektiv, og risikoen for at miste kan betyde, at vi siger tak for hver dag, vi lever, og for den kærlighed og de fællesskaber, vi møder.

Festivalen byder på mange fællesskaber at deltage i. Der er studiekreds og kirkehøjskole, debat om folkekirkens fremtid, foredrag med blandt andre præst Joachim Stender, udenrigskorrespondent Mathilde Kimer, forfatterne Lotus Turell, Leonora Christina Skov og Charlotte Rørth, Bibellæsning med alle sanser og et trosværksted i gudstjenesteform.

Der er levende fortællinger, og der er tankevækkende kunst at betragte, men også kunst, man selv kan prøve kræfter med. Der er i det hele taget nye og eksperimenterende former på spil i kirker, sognehuse, på Silkeborg Bibliotek og på Café Den gode Fe. Også musikalsk er der nyskabelser, men det er en gammel kending, der afrunder festivalen på Allehelgenssøndag: Requiem – en sang om tab og tro af Lars Sømod og Ingrid Mejer Jensen.

Den officielle åbning er lørdag den 27. oktober kl. 13 til 16, og under titlen Gerdas rejse byder den på en vandretur gennem H.C. Andersens eventyr Snedronningen. Hele familien kan være med til at følges med Gerda i hendes søgen efter den forsvundne ven, Kay.

Del dette: