Dåb og navngivning

Et barn skal navngives senest 6 måneder efter fødslen. Navngivning sker ved dåb eller ved navngivning med digital signatur (NemID) ved at klikke her.

Hvad skal barnet hedde?
Kirkekontoret yder rådgivning om godkendte navne, navnelov m.v. Efter navngivning udsteder kirkekontoret fødsels- og navneattest. Ved dåb udstedes en fødsels- og dåbsattest.
Det er en stor beslutning at vælge et navn til sit barn. Måske har I tænkt på navne længe inden, jeres barn blev født, men da I så så ham/hende, var navnet helt forkert. Eller måske gav det helt sig selv, hvad den lille skal hedde. Man må ikke kaldt sit barn hvad som helst – det sørger navneloven for. På Ankestyrelsens hjemmeside kan du finde en liste over godkendte fornavne.

Dåb
Så snart barnet er kommet verden, er det muligt at finde en tid til dåb. Dåb kan finde sted ved gudstjenesten om søndagen. Se gudstjenestelisten
Tid for dåb, barnets navn samt faddere aftales med kirkekontoret. Når tiden for dåben nærmer sig kontakter præsten jer for at aftale tid til dåbssamtalen, hvor I kan høre mere om dåben, dens betydning og det praktiske.

Der er derudover mulighed for familiegudstjeneste med dåb visse lørdage i Gødvad Kirke. Der er som udgangspunkt mulighed for lørdagsdåb fem lørdage om året. Se nedenfor hvilke lørdage. Da der er begrænset plads i Gødvad Kirke, er der plads til 3 dåb. Den følgende søndag er der gudstjeneste i Gødvad Kirke kl. 10.00 med mulighed for dåb (1 dåb).

Familiegudstjenester med dåb kl. 11.00:

Lørdag d. 16. september i Gødvad Kirke

Lørdag d. 25. november i Gødvad Kirke

Ring til kirkekontoret og forhør om mulighederne for dåb.