Ida Haugaard Juncher Pedersen

I foråret 2020 udstillede Ida Haugaard Juncher Pedersen, 9. klasse Dybkærskolen, sine billeder/tegninger, som hun har lavet til billedkunst på Den Kreative Skole i perioden 2015-2018. Hun har prøvet forskellige teknikker af, og det vil I også kunne se, når I kigger på billederne. ”Jeg håber at I vil tage et lille kig på mine billeder” skriver Ida.


Chris Clarence Sønderup

I efteråret 2019 udstillede digter og kunstner Chris Clarence Sønderup.

Tilgivelse og forsoning
Chris Clarence Sønderup udstiller sin seneste billedserie De Fem Lanterner i sognegården, der fortæller om hans forsoning med og tilgivelse af sin mor. Via kunst og poesi sætter han ord og billeder på den proces. Det er hans seneste bog, der ligeledes bærer titlen De Fem Lanterner, der danner grundlaget for hans fortælling.


Inger Schwartz Madsen

Inger Schwartz Madsen: April-juni 2019

Inger Schwartz Madsen er uddannet på Århus Kunstakademi. Hun har deltaget i flere censurerede udstillinger og har ca. 70 udstillinger bag sig. Hun tegner, maler akvarel og billedvæver. Hun farver ofte selv garnet, som er naturmaterialerne uld, hør, bomuld, silke, rami og sisal. De vævede motiver er naturen, guldgubber, portrætter og andre. Udstillingen er en slags retrospektiv udstilling, med værker fra hele Inger Schwartz Madsens liv.


Nærbillede. Af en fælles fjern horisont.
Hver for sig en underlig plet eller sær klode i et tåget univers. Men vi er her. Det er fint. Selvom vi ikke kender hinanden. En er himmel. En er hav. Men en fælles sol. Et fælles nu. Nærvær, vækker nærvær for det nære og det fjerne. Dette nu, det snarlige farvel , minderne engang.
Natten der brænder, smeltende skorstene, en mørklagt, lukket mineby. Skæbne. Sort kul og diamantiske glimt. Jes Dorf
Meditative mønstre. Monstre eller dybe, moderlige memories ? Mystiske årringe i en menneskesjæl, eller tankelette telefonskriblerier tekstet for døve tænkere eller tankeløse? Tankeløse som i meditation? Tikkeliktegn.

New Horizons of Returning Home

Hjem til nye horisonter
En kunstudstilling af Marie Conradi

December 2018 - marts 2019

Marie Conradi er lokal billedkunstner fra Silkeborg uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi.
Hun udøver en kunstnerisk eksperimenterende praksis med forskellige materialer og stilarter. Denne udstilling viser et uddrag af malerier i olie og akryl, og tegninger med tusch og kul. Værkmotiverne er naturabstraktioner og -stemninger. Motiverne er rolige og rene, næsten grafiske i deres udtryk.

Facebook: Marie Conradi
Hjemmeside: www.marieconradi.dk
Instagram: marieconradi

 


Billedkunstner Anne-Grethe Kousgaard

Henover efteråret 2018 udstillede billedkunsnter Anne-Grethe Kousgaard i Dybkær Sognegård.

Anne-Grethe Kousgaard om sig selv:
Jeg er billedkunstner - og åndeligt søgende. Mit kreative drive er en dyb længsel. I kunsten søger jeg det, der ligger bag den ydre fremtoning, søger det indre - en afspejling af sjælen.

Jeg er født i Marseille, og er halv fransk, og har altid søgt at forbinde den kulturelle indflydelse med det keative udtryk.

At rejse har været en del af mit liv siden barndommen og er det stadigt. Mødet med forskellige oprindelige kulturer, specielt Indien og Grønland, har været skelsættende. Begge steder har jeg haft en stærk forbindelse og fornemmelsen af at komme hjem.

I mine billeder og skulpturer søger jeg at afspejle steders atmosfære og hvordan de kan  opleves.

I mine portrætter er udgangspunktet bla. gamle sort/ hvide fotos af inuit og nordamerikanske indianere. Jeg bruger fotografiet som en struktur i starten og senere i processen søger jeg at udtrykke en tilstand eller stemning fx af fred, accept, visdom eller glæde.

På et tidspunkt opdagede jeg at den indre spirituelle rejse, for mig, var langt mere livgivende end den ydre, og siden 88 har jeg  praktiseret hjerte-meditation.
Her oplever jeg en anden måde at komme hjem på - en væren - som nu er blevet omdrejningspunkt i mit kunstneriske udtryk med portrætter og landskab.

Anne-Grethe Kousgaard

Fogstruplund, Vorretvej 9, 8653 Them

Tlf. + 45 75756616

Mobi. + 45 24410475 (kun SMS)

www.ilegforalvor.dk

www.agkousgaard.dk


 

 

Konfirmanderne udstillede. Forår 2017

 

Konfirmanderne har – under kyndig vejledning af og med inspiration fra vores lokale kunstner Birthe Nissen – malet deres eget konfirmationsord. Det er der kommet mange forskellige farverige og fantasirige malerier ud af.  Malerierne er udstillet i sognegården frem til konfirmationerne.


 

 

Birthe Nissen, Silkeborg

Birthe Nissen

December 2017 til marts 2018

Birthe Nissen er Tegner/Maler med ATELIER i VÆRKSTED 12, Silkeborg. Hun har arbejdet med oliemaleriet i 25 år. Lavet udsmykninger og udstillet rundt i DK. Inspirationen er mennesker og den natur, vi er omgivet af. Oliemalerierne opstår næsten altid ud fra hendes indtryk efter rejser, cykel- og vandreture i naturen.

Birthe Nissen
Værksted 12
Toldbodgade 12
8600 Silkeborg
Tlf. 21 44 14 22 

www.birthesmalerier.dk


Kunst, kreativitet og depression

Chris Sønderup, Gødvad

Se mere på Chris Sønderups egen hjemmeside.
 

 

Spot kunsten!

Forår 2017: Annalise Nielsen, Gødvad

Annalise Nielsen skriver: ”Kunsten og det at male og lave billedkunst, har de seneste år betydet rigtigt meget for mig. En rejse ind i maleriets tomme hvide lærred, hvor fantasier og det øjet ser, langsomt vokser frem. Min inspiration får jeg fra naturen, dyr og gennem forskellige kurser, blandt andet er jeg med i en kunster gruppe på Art Academy v/ kunstneren Christina Kjelsmark. Jeg håber at I kan spotte kunsten.”.Simon Aaen

Simon Aaen udstiller fra januar-marts 2017. Fernisering i forbindelse med foredragsaften 10. jan. kl. 19.30 i Dybkær Sognegård.

Billedkunstner Simon Aaen fortæller om sit arbejde med kunsten, kirken, troen og naturen. Han har udsmykket 3 kirker og 15 sognegårde, og er dermed en af landets yngste kirkekunstnere. Hans værker er solidt gennemarbejdet og udstråler en stor indleven i naturens stærke udtryk.  I de religiøse motiver er der plads til både tro og tvivl, men altid med en sikker forankring i den kunsthistoriske tradition. Aftenens foredrag er en mulighed for at hører kunstneren selv fortælle om vejen fra inspiration til det færdige værk.


Rigmor Bak Frederiksen

I et samarbejde mellem KK44 og Dybkær Kirke udstiller Rigmor Bak Frederiksen sine værker i Dybkær Kirke i perioden 1. november til 18. november. 

Kig indenfor. Værkerne kan ses i kirkekontorets åbningstid, ved arrangementer og gudstjenester.


Birthe Nissen

 Birthe Nissen

Birthe Nissen er Tegner/Maler med ATELIER i VÆRKSTED 12, Silkeborg. Hun har arbejdet med oliemaleriet i 25 år. Lavet udsmykninger og udstillet rundt i DK. Inspirationen er mennesker og den natur, vi er omgivet af. Oliemalerierne opstår næsten altid ud fra hendes indtryk efter rejser, cykel- og vandreture i naturen.

Birthe Nissen                                                           
Værksted 12
Toldbodgade 12
8600 Silkeborg
21 44 14 22 www.birthesmalerier.dk

Ingegerd Bogh

Ingegerd Bogh har siden 2014 uddannet sig på Århus kunstakademi i maleri og grafik, men hat tegnet og malet hele sit liv og løbende modtaget undervisning. Derudover er hun organist ved Sortebrødre kirke i Viborg. Musikken fylder naturligvis meget, men derudover brugs tiden i det lille værksted, hvor der leges med forskellige grafiske former. 

Udstillingen kan ses august - november i kirkekontorets åbningstid ml 9 og 13 og i øvrigt, når sognegård og kirke er åben. 


Collageart v/ Eva Cecilie, Gødvad

Velkommen til fernisering af Eva Cecilies collager søndag d. 3. april efter gudstjenesten kl. 10.00 i Dybkær Kirke. 

Collagerne kan efterfølgende ses i Sognegården i Kirkekontorets åbningstid og ved gudstjenester og arrangementer i april, maj og juni måned.

Eva Cecilie om sit arbejde: "Mine collager begynder som billeder fundet i gamle bøger og blade. Jeg klipper billederne ud og fortæller en ny, moderne historie med afsæt i verdenen, samfundet og det enkelte individ. Mine collager er en kombination af papirklip, akrylfarver og farvekridt. Papirets lethed, tekstur og muligheder er en vigtig del af mine værker.  Værkerne skal opleves både på afstand og på nært hold, fordi detaljer er en vigtig del i den enkelte collage.Maleri og papirklip er en uundværlig og energiskabende kilde for mig. Jeg tænker i billeder og har altid haft en stor trang til at skabe".


Esbjergevangeliet

Esbjergevangeliet er i Dybkær Kirke til og med uge 6. Det oprindelige kunstværk er et 40 meter langt vægmaleri på CVU i Esbjerg, malet af Erik Hagens. For at andre også kan få glæde af værket, er der lavet en kopi, som udstilles rundt omkring i landet. Kom indenfor og (gen)se det! Der er meget at gå på opdagelse i.

Værkets størrelse og detaljerigdom minder lidt om livet; man kan ikke overskue det hele på én gang og søger de store linjer. Man bag ved dem ligger der en masse små fortællinger, som er byggestenene til et liv. 
Esbjerg-evangeliet er et spejlbillede af Danmark i dag og samtidig en skildring af et liv fra ende til anden. Flettet ind i maleriets motiver finder man ca. 150 bibelcitater. Betydningen opstår i samspil mellem billede og tekst. Esbjerg-evangeliet er altså vores historie sat i relief i Bibelens fortællinger. Maleriet, som der er lavet en reproduktion af, skaber med sine humoristiske og provokerende billeder en fortælling, man kan gå på vandring i og fortælle med på.

Det kan ses i forbindelse med gudstjenester i Dybkær Kirke og arrangementer i sognegården samt i kirkekontorets åbningstid: Mandag - fredag kl. 9-13. Torsdag tillige 16-17. Ofte er der mulighed udenfor de nævnte tider. Hold øje med skiltet udenfor sognegården. Hvis den er ude, er kirken også åben.