Kunst, kreativitet og depression

Chris Sønderup, Gødvad, udstiller

Se mere på Chris Sønderups egen hjemmeside.

Spot kunsten!

Forår 2017: Annalise Nielsen, Gødvad, udstiller

Annalise Nielsen skriver: ”Kunsten og det at male og lave billedkunst, har de seneste år betydet rigtigt meget for mig. En rejse ind i maleriets tomme hvide lærred, hvor fantasier og det øjet ser, langsomt vokser frem. Min inspiration får jeg fra naturen, dyr og gennem forskellige kurser, blandt andet er jeg med i en kunster gruppe på Art Academy v/ kunstneren Christina Kjelsmark. Jeg håber at I kan spotte kunsten.”.

Simon Aaen

Simon Aaen udstiller fra januar-marts 2017. Fernisering i forbindelse med foredragsaften 10. jan. kl. 19.30 i Dybkær Sognegård.

Billedkunstner Simon Aaen fortæller om sit arbejde med kunsten, kirken, troen og naturen. Han har udsmykket 3 kirker og 15 sognegårde, og er dermed en af landets yngste kirkekunstnere. Hans værker er solidt gennemarbejdet og udstråler en stor indleven i naturens stærke udtryk.  I de religiøse motiver er der plads til både tro og tvivl, men altid med en sikker forankring i den kunsthistoriske tradition. Aftenens foredrag er en mulighed for at hører kunstneren selv fortælle om vejen fra inspiration til det færdige værk.

Rigmor Bak Frederiksen

I et samarbejde mellem KK44 og Dybkær Kirke udstiller Rigmor Bak Frederiksen sine værker i Dybkær Kirke i perioden 1. november til 18. november.

Kig indenfor. Værkerne kan ses i kirkekontorets åbningstid, ved arrangementer og gudstjenester.

Birthe Nissen udstiller

Vi har igen fornøjelsen at udstille Birthe Nissens farverige og skønne malerier i Sognegården. Kig indenfor januar - marts.

Billederne kan ses i kirkekontorets åbningstid og i forbindelse med gudstjenester og arrangementer.

Birthe Nissen er Tegner/Maler med ATELIER i VÆRKSTED 12, Silkeborg. Hun har arbejdet med oliemaleriet i 25 år. Lavet udsmykninger og udstillet rundt i DK. Inspirationen er mennesker og den natur, vi er omgivet af. Oliemalerierne opstår næsten altid ud fra hendes indtryk efter rejser, cykel- og vandreture i naturen.

Birthe Nissen
Værksted 12
Toldbodgade 12
8600 Silkeborg
21 44 14 22 www.birthesmalerier.dk

Ingegerd Bogh

Ingegerd Bogh har siden 2014 uddannet sig på Århus kunstakademi i maleri og grafik, men hat tegnet og malet hele sit liv og løbende modtaget undervisning. Derudover er hun organist ved Sortebrødre kirke i Viborg. Musikken fylder naturligvis meget, men derudover brugs tiden i det lille værksted, hvor der leges med forskellige grafiske former.

Udstillingen kan ses august - november i kirkekontorets åbningstid ml 9 og 13 og i øvrigt, når sognegård og kirke er åben.

Collageart v/ Eva Cecilie, Gødvad

Velkommen til fernisering af Eva Cecilies collager søndag d. 3. april efter gudstjenesten kl. 10.00 i Dybkær Kirke.

Collagerne kan efterfølgende ses i Sognegården i Kirkekontorets åbningstid og ved gudstjenester og arrangementer i april, maj og juni måned.

Eva Cecilie om sit arbejde: "Mine collager begynder som billeder fundet i gamle bøger og blade. Jeg klipper billederne ud og fortæller en ny, moderne historie med afsæt i verdenen, samfundet og det enkelte individ. Mine collager er en kombination af papirklip, akrylfarver og farvekridt. Papirets lethed, tekstur og muligheder er en vigtig del af mine værker.  Værkerne skal opleves både på afstand og på nært hold, fordi detaljer er en vigtig del i den enkelte collage.Maleri og papirklip er en uundværlig og energiskabende kilde for mig. Jeg tænker i billeder og har altid haft en stor trang til at skabe".

Esbjergevangeliet

Esbjergevangeliet er i Dybkær Kirke til og med uge 6. Det oprindelige kunstværk er et 40 meter langt vægmaleri på CVU i Esbjerg, malet af Erik Hagens. For at andre også kan få glæde af værket, er der lavet en kopi, som udstilles rundt omkring i landet. Kom indenfor og (gen)se det! Der er meget at gå på opdagelse i.

Værkets størrelse og detaljerigdom minder lidt om livet; man kan ikke overskue det hele på én gang og søger de store linjer. Man bag ved dem ligger der en masse små fortællinger, som er byggestenene til et liv.
Esbjerg-evangeliet er et spejlbillede af Danmark i dag og samtidig en skildring af et liv fra ende til anden. Flettet ind i maleriets motiver finder man ca. 150 bibelcitater. Betydningen opstår i samspil mellem billede og tekst. Esbjerg-evangeliet er altså vores historie sat i relief i Bibelens fortællinger. Maleriet, som der er lavet en reproduktion af, skaber med sine humoristiske og provokerende billeder en fortælling, man kan gå på vandring i og fortælle med på.

Det kan ses i forbindelse med gudstjenester i Dybkær Kirke og arrangementer i sognegården samt i kirkekontorets åbningstid: Mandag - fredag kl. 9-13. Torsdag tillige 16-17. Ofte er der mulighed udenfor de nævnte tider. Hold øje med skiltet udenfor sognegården. Hvis den er ude, er kirken også åben.