Billedkunstner Anne-Grethe Kousgaard udstiller

Henover efteråret udstiller billedkunsnter Anne-Grethe Kousgaard i Dybkær Sognegård. Udstillingen kan som minimum ses i kirkekontorets åbningstid og ved gudstjenester og arrangementer. Man er altid velkommen til at gå en tur i sognegårdens gange.

Anne-Grethe Kousgaard om sig selv:
Jeg er billedkunstner - og åndeligt søgende. Mit kreative drive er en dyb længsel. I kunsten søger jeg det, der ligger bag den ydre fremtoning, søger det indre - en afspejling af sjælen.

Jeg er født i Marseille, og er halv fransk, og har altid søgt at forbinde den kulturelle indflydelse med det keative udtryk.

At rejse har været en del af mit liv siden barndommen og er det stadigt. Mødet med forskellige oprindelige kulturer, specielt Indien og Grønland, har været skelsættende. Begge steder har jeg haft en stærk forbindelse og fornemmelsen af at komme hjem.

I mine billeder og skulpturer søger jeg at afspejle steders atmosfære og hvordan de kan  opleves.

I mine portrætter er udgangspunktet bla. gamle sort/ hvide fotos af inuit og nordamerikanske indianere. Jeg bruger fotografiet som en struktur i starten og senere i processen søger jeg at udtrykke en tilstand eller stemning fx af fred, accept, visdom eller glæde.

På et tidspunkt opdagede jeg at den indre spirituelle rejse, for mig, var langt mere livgivende end den ydre, og siden 88 har jeg  praktiseret hjerte-meditation.
Her oplever jeg en anden måde at komme hjem på - en væren - som nu er blevet omdrejningspunkt i mit kunstneriske udtryk med portrætter og landskab.

Anne-Grethe Kousgaard

Fogstruplund, Vorretvej 9, 8653 Them

Tlf. + 45 75756616

Mobi. + 45 24410475 (kun SMS)

www.ilegforalvor.dk

www.agkousgaard.dk