Anne Lasskogen og Karen Sønderup udstiller ikoner og mandalaer

Anne Lasskogen: Klassiske Ikoner
At male ikoner er at få små glimt af evigheden.
Lag for lag, med transparent farve, arbejder jeg mig ind i motivets sjæl, indtil ikonen tager over og gør mig til redskab for dens skabelse.

Jeg arbejder som man har gjort i 1500 år, på en pudset træplade, grundet med 10-12 lag gesso (benlim, kridt og kalk). Jeg maler med æggetempera (farvepigment, æggeblomme, rødvin og vand). Udgangspunktet er traditionelle ikoner blandet med egne elementer og motiver. Ofte er der flere hundrede timers arbejde i en ikon.

Karen Sønderup: Mandalaer
Jeg har været kirkesanger i Dybkær og Gødvad siden 1992. Da jeg blev pensionist fik jeg tiden og roen til at fordybe mig i at tegne og male mandalaer. Processen med at skabe mandalaer helt fra bunden blev indgangen til et univers med fantastiske mønstre og farver. Mandala, der betyder cirkel, eller kreds, er en symmetrisk figur ofte i blomst-, kors eller hjulform.  Jeg begynder at tegne en cirkel, og fra centrum opdeler jeg cirklen i felter. Det er udgangspunkt for det, der folder sig ud. Jeg tegner stort set mandalaen i frihånd, og når den er færdig, farvelægger jeg den med akvarel og farveblyanter. Det er et af de ældste religiøse symboler.

Fernisering søndag den 30. august 2020 efter gudstjenesten kl. 10.00 i Dybkær Kirke. Velkommen til alle.

Udstillingen kan ses i kirkekontorets åbningstid og i forbindelse med gudstjenester og arrangementer
frem til den 31. december 2020.