Du er her: 
tirsdag11dec2018

Julekoncert med kammerkoret NEMO

tirsdag11dec2018 kl. 19:30 - 20:30

Det danske julerepertoire er stærkt repræsenteret, når Kammerkoret NEMO besøger Dybkær Kirke. Koncerten er på alle måder spækket af julens traditioner og dejlige kormusik. Ind imellem værkerne synger vi nogle af tidens kendte og elskede julesalmer.

Koncerten er opbygget omkring de danske julesalmer, og koret synger både kendt og mindre kendt julemusik af flere af de store danske komponister. På programmet er bl.a. Weyses ”Velkommen igen, Guds engle små” og Carl Nielsens ”Mit hjerte altid vanker”.
Ola Gjeilo er på programmet. Han er bedst kendt som jazzmusikeren fra Manhattan i New York, men ved siden af hans jazzproduktion komponerer han musik for blandet kor. ”Away in a manger” er kendt verden over, og som komponist skal man passe på, når man tager fat på så kendt et stykke musik, og arrangerer det for klassisk kor. Ola Gjeilo har lavet et fantastisk flot arrangement, der er enkelt og ligetil, men samtidig utrolig lyttervenligt og smukt.
Morten Lauridsen er bosiddende i USA, og er en af landets mest kendte komponister for kor.  
Hans kompositioner har vundet mange priser, inklusiv the American Society of Composers, Authors, and Publishers, ASCAP´s standard award. Han fik National Medal of arts i 2007.
O magnum mysterium er responsoriet fra juledagens tidebøn. Musikken er rolig og stemmerne fletter sig ind imellem hinanden. Langsomt igennem værket udvikles musikkens intensitet og volume, hvorefter man vender tilbage til udgangspunktet. Det er ikke noget, man som tilhører bider mærke i. Det sker som en naturlig del af musikkens forløb. På trods af de enorme klange og intense steder, er værket på alle måder fantastisk velskrevet, og nemt at lytte til.
Det franske er også repræsenteret. Fra Frankrig synger koret to traditionelle og kendte juleværker: Angels from the realms of glory  med det kendte omkvæd, samt Veni Emmanuel. Sidstnævnte titel lyder måske ikke velkendt, men den står i Den Danske Salmebog under titlen O kom, o kom, Immanuel.

 Fri entré til koncerten.

Kammerkoret NEMO er dannet i 2010 af Thomas Bach Madsen, og består i dag af dygtige og engagerede sangere fra det midtjyske.
 
Formålet med kammerkoret er at fremføre klassisk musik på så højt et niveau som muligt, og på den måde fremme den klassiske musik.
 
Siden stiftelsen i 2010 har koret berørt mange genrer inden for det klassiske repertoire, kirkeligt som verdsligt, spændende fra tidlig musik til nye kompositioner. Det er vigtigt for koret at fremme kendskabet til den klassiske musik, med særligt henblik på det danske repertoire.