Du er her: 
tirsdag06mar2018

Eventyrlig orgelkoncert v/ Lars Nørremark

tirsdag06mar2018 kl. 19:30 - 21:00

Lars Rosenlund Nørremark spiller programmet ”Orgel i Eventyrland”, hvor han har fundet en masse orgelværker frem med skævt og eventyrligt indhold. Der bliver bl.a. budt på Petr Ebens forrygende og skøre "Walpurgisnacht", som beskriver Valborgsaften, hvor heksene flyver til Bloksbjerg, Gnomer og fortryllede skove i den amerikanske komponist Roy Spaulding Stoughtons "I Eventyrland" og et helt menageri af dyr fra Camille Saint-Säens' kendte "Dyrenes Karneval".
Al denne musik vil blive bundet sammen af fortællinger, og så vil det være muligt at følge med i løjerne ved orglet via en storskærm.

Vel mødt til en eventyrlig orgelkoncert! Der er fri entré

Lars Rosenlund Nørremark med egne ord: 

Oprindeligt havde Lars Rosenlund Nørremark tænkt sig at blive palæontolog/dinosaurjæger, men så købte Lars' mor et stort harmonium, og dermed var hans skæbne forseglet. Budgettet i gymnasietiden blev suppleret med orgelspil i den lokale kirke i Horsens, og derefter drog Lars til Århus for at forfine sin orgelkunst hos Anders Riber og Ulrik Spang-Hanssen på Det Jyske Musikkonservatorium. Alt imens Anders Riber kyndigt guidede Lars rundt i historiske indspilninger, spurgte Ulrik Spang-Hanssen konstant, ”Men hvad er det så egentlig, de gamle mestre gør, når de spiller?” Det er altså ikke helt ved siden af at sige, at Lars' mentorer udover de to førnævnte også tæller Josef Hofmann, Sergei Rachmaninoff og Ignaz Friedman. Efter endt studietid og debut blev Lars ansat på musikkonservatoriet som orgellærer, samtidig med at han varetager et lille organistembede i Galten Kirke.

Fritiden, altså tiden hvor han ikke sidder på orgelbænken, går med at studere idéhistorie på Århus Universitet og vandre i Søhøjlandets friske luft. Derudover har han en forkærlighed for at spille brætspil og en sær lyst til at røre sin egen mayonaise.