Du er her: 
søndag25feb2018

Deutsche Messe i Dybkær Kirke

søndag25feb2018 kl. 14:30 - 15:30

Fortuna-koret og Vestfynskoret indtager Dybkær Kirke søndag eftermiddag den 25. Februar for at give en fælles koncert. Det er ikke færre end 75 korsangere, der opfører Franz Schuberts værk fra 1827, Deutsche Messe. Værket synges på originalsproget tysk, og korene bliver akkompagneret af orgel og blæserorkester med den originale besætning. De to kor vil hver for sig opføre værker med religiøse tekster, blandt andet ”God be in my head” af John Rutter, ”Tota Pulchra” af Ola Gjeilo og Gregorio Allegris ”Miserere mei Deus”.

Det er ikke første gang Fortuna-koret og Vestfynskoret fra henholdsvis Silkeborg og Assens optræder sammen. De ledes begge af Henrik Elmer Matthiesen, der med teknikken ”balanceret sang” arbejder med at udnytte den naturlige og afslappede stemme, der fremkalder farver, som udtrykker og understøtter følelser. Henrik Elmer Matthiesen, der er uddannet klassisk sanger og korleder, har lært teknikken gennem studier ved sangskolen New Voice Studio Italia, som også helt konkret bidrager til koncerten i Dybkær Kirke med de to sangere, Michele Pirani og Emanuela Albanesi. Både Fortuna-koret og Vestfynskoret er blandede og har eksisteret siden starten af 1980’erne. Korene har en del kirkemusik fra renæssancen på repertoirelisten.

Øvrige medvirkende ved koncerten i Dybkær Kirke er Annette Søvndal, der til daglig er organist i kirken, samt amatørmusikere fra Silkeborg-området. Billetter á 60 kr. kan købes ved indgangen

Dirigeret af Henrik Elmer Matthiesen

Entre: 60 kr.